Notice: Undefined variable: ub in /home/bertusbigband/public_html/components/com_jdownloads/helpers/jdownloadshelper.php on line 3837

Notice: Undefined variable: ub in /home/bertusbigband/public_html/components/com_jdownloads/helpers/jdownloadshelper.php on line 3849

 

BBB start pic

Bertus Big Band wordt gevormd door 20 enthousiaste muzikanten met Lars Posthumus als dirigent. We spelen een dwarsdoorsnede van verschillende stijlen; swing (All Of Me), latin (Sway) en rock (Proud Mary). Wat wij spelen, kun je hier vinden met enkele geluidsfragmenten erbij.

Het is een bijzondere ervaring om de muziek life door een bigband uitgevoerd mee te maken. Wij maken dat elke week mee en daarom doen we dit zo graag.

Op donderdagavonden kun je ons vinden van 20.00 tot 22.00 uur in buurthuis De Draaikolk, Lekstraat 2 in Almere. Als je een keer langs wilt komen, ben je welkom.

Wat is een bigband?

Veel mensen kennen bigbandmuziek beter dan ze denken. De tunes van Studio Sport en vele andere tv-programma’s zijn bigbandmuziek. Bijna alles van Frank Sinatra en Michael Bublé wordt gespeeld door een bigband.

Dat geluid kan je herkennen door de combinatie van veel blazers met een ritmesectie. Die bestaat dan uit bas, drums, gitaar en toetsen. Terwijl de trompetten, trombones en saxofoons groepjes vormen die meerstemmig kunnen spelen. Bigbands ontstonden in de jaren 20, toen er behoefte was aan dansmuziek die hard genoeg klonk. Er zijn vanaf die tijd ontelbare nummers in allerlei stijlen geschreven.

Natuurlijk komen we graag bij u spelen! Boek ons hier